ISO 22000

ISO 22000-серія міжнародних стандартів, що містять інформацію про безпеку харчових продуктів і вимоги до організацій, що беруть участь в ланцюзі створення харчової продукції. Оскільки багато продуктів харчування сьогодні неодноразово перетинають національні кордони, міжнародні стандарти необхідні для забезпечення безпеки глобальної збутової виробничої мережі. Системи менеджменту безпеки харчових продуктів застосовні до всіх організацій, незалежно від їх розміру, які беруть участь у всій або будь-якої частини продуктового ланцюга. 18.06.2018 року вийшла нова версія стандарту Сертификация ISO 22000: 2018 «системи менеджменту в галузі безпеки харчової продукції – вимоги для будь-якої організації в харчовому ланцюжку». ISO 22000:2018 скасовує і замінює ISO 22000: 2005. Для організацій, що мають сертифікат ISO 22000, перехід на нову версію повинен бути завершений до 18.06.2021 р.ISO 22000:2018 інтегрується з іншими системами менеджменту якості, наприклад, ISO 9001 та ISO 14001. Наявність сертифіката ISO 22000 є обов’язковою умовою співпраці з великими міжнародними компаніями.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *